Over Nanda

Mijn naam is Nanda Okkinga, met mijn Friese roots ben ik opgegroeid in Arnhem, Luxemburg en België. In mijn studententijd heb ik een jaar in Amerika gewoond. Na een opleiding tot Communicatie- en InformatieWetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, ben ik al snel gepland moeder geworden. Ik werkte vervolgens in de sales, wat me na jaren echt begon tegen te staan. Het paste gewoon niet mij bij. Ik ben een echt mensen-mens. In mijn sales werkzaamheden was ik veel te geïnteresseerd in de mens achter mijn klant, waardoor ik de meest geweldige klantrelaties opbouwde, en ook goed verkocht, maar was duidelijk dat ik niet een traditionele sales tijger ben.

Op een gegeven moment ben ik me gaan verdiepen in het menselijk gedrag en de menselijke problemen, helemaal toen ik met mezelf in de knoop zat. Na enkele jaren bikkelen en worstelen had ik weer grip op mijn leven en op mezelf. Maar even serieus… jaren! Dat duurt toch veel te lang? Ik ben later gaan inzien dat het ook sneller had gekund, wanneer ik de juiste mentor of coach zou hebben gevonden.

Zo ging ik me nog meer verdiepen in persoonlijke ontwikkeling en groei. Dit keer in mogelijke opleidingen, want ik wilde gaan professionaliseren wat ik altijd al ‘stiekem’ deed: naar mensen luisteren, de juiste vragen stellen, inzichten kwamen dan als vanzelf. Ik vond de Academie voor Psychotherapie, waar ook veel aandacht is voor het onbewuste. Hier ontdekte ik dat zo’n 90% van ons brein onbewust is, wat betekent dat ons geactiveerde brein slechts 10% omvat! Geen wonder dat het dan zo lang duurt om verandering teweeg te brengen met slechts 10% geactiveerde hersencapaciteit…

Ik heb met een gezin van inmiddels 3 kinderen, twee jaar voltijd gestudeerd en daarnaast vele uren gepraktiseerd. Hoe meer ik ermee bezig was, hoe meer ik mijn eigen stijl en zo ook mijn onderscheidende kracht ontdekte. Ik vind het iedere dag weer geweldig om te zien hoe mijn cliënten na enkele weken tot maanden al zoveel in hun negatieve of belemmerende patronen veranderd hebben – letterlijk getransformeerd zijn!

Praktijkgerichte informatie

Mijn praktijk is gevestigd aan de Schoterweg 10 in Haarlem, het lichtblauwe pand achter Viskraam Van Rhijn aan het Frans Halsplein. In ditzelfde pand zit Acupunctuur Praktijk Barry Smit.

KVK: 70882754

BTW Nummer: NL168353647B01

Om te blijven ontwikkelen en sparren met gelijkgestemden ben ik lid van een intervisiegroep (intercollegiaal overleg). Ook volg ik supervisie bij Ine Bos en leertherapie bij Adelheid Heijnsbroek.

Opleidingen

Post HBO/WO: Integratieve Counselor aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie.

Post HBO/WO opleiding: Integratieve Coach aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie.

Psychosociale en Medische Basiskennis (PSBK) aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie.

Master Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Workshops/ Trainingen

November 2019, The A Factor, Joseph McClendon III, Amsterdam (in de planning)

Juni 2019 Transformational Breathing

Juni 2019 Ho’oponopono meditatie workshop

April 2019 Unleash the Power Within, Tony Robbins, London

April 2018 NLP training, Rutney Sluis, Barendrecht