fbpx

Mijn verhaal

Wat leuk dat je wat over mij wilt lezen! Mijn naam is Nanda Okkinga, ik ben (bonus) moeder, partner, vriendin, dochter, coach, zus, counselor en vast nog veel meer. Naast mijn eigen praktijk heb ik samen met mijn vriend een online platform gecreëerd voor zwangere vrouwen: www.aangenaamzwanger.nl.

Ik leef nu een heerlijk leven, ik ervaar nauwelijks stress, ik heb veel vrije tijd die ik met mijn kinderen, vriendinnen, familie, mezelf,… doorbreng en ik werk met ontzettend veel plezier met mijn cliënten samen! Voordat het zover was is er heel wat gebeurd en geleerd, gevallen en weer opgestaan.

Op mijn 16e ontwikkelde ik door excessieve stress een eetstoornis waardoor ik in korte tijd ondergewicht had. Na een jaar heftige braakbuien en zo min mogelijk eten, realiseerde ik me dat ik mijn eigen lichaam aan het stuk maken was. De controledrang veranderde van controleren wat ik at naar de hoogst mogelijke schoolresultaten behalen. Dat was een prima verschuiving van het probleem…

Stress, rouw, burnout en nog meer stress

Toen in mijn eindexamenjaar één van mijn dierbaarste vriendinnen verongelukte en niet lang daarna mijn ouders besloten te gaan scheiden, nam de stress heftig toe. Dit was het begin van een reeks aan trauma’s, problemen en ziekte. Zo was ik op mijn 22e burnout en potentieel onvruchtbaar verklaard. Say what?! Ik wilde 3 kinderen ‘als ik later groot was’. Naast doodmoe raakte ik ook depressief en kon de simpelste dingen niet meer doen, zoals aardappelen koken. Ik vergat domweg dat ze op het vuur stonden, bijna dagelijks. Nergens had ik nog zin in of puf voor, alles was teveel.

Mijn eens zo gezellige en uitgebreide sociale leven slinkte met de jaren en ik richtte me alleen nog maar op m’n studie(resultaten) en zwanger worden, want ik zou hoe dan ook moeder worden! Ik kreeg periodes van heftige buikpijnen waardoor ik niks anders kon dan in foetushouding onder een deken liggen, dagen, soms weken achter elkaar. Mijn lichaam was duidelijk in protest, maar waartegen? Dit besef kreeg ik veel later pas.

Naar de buitenwereld toe durfde ik niet kenbaar te maken hoe het echt met me ging en hield de schijn hoog dat het goed was, maar ik begon door de mand te vallen. Zo was ik wel erg vaak ziek bij activiteiten van m’n studentenvereniging, wat natuurlijk opviel. Omdat ik zo geheimzinnig deed, was er weinig tot geen begrip voor mijn afwezigheid wat resulteerde in een schorsing. Dat vond ik zo oneerlijk dat ik zelf ben opgestapt – ik had de moed niet om open kaart te spelen en had voor mijn gevoel weinig keuzevrijheid.

Na 12 eindeloos durende maanden was ik zwanger! Dit veranderde alles, mijn nieuwe hormonen deden me goed, fantastisch zelfs, ik had weer energie, zin in het leven! Mijn partner had zijn twijfels of dit het goede moment was- we gingen er immers vanuit dat het nog zeker een jaar of misschien zelfs twee zou duren. We waren al min of meer voorbereid op een hormoon traject in het ziekenhuis. Zijn teleurstelling en mijn enthousiasme botsten. De tijd deed ons geen wonderen, helaas. Toen onze prachtige zoon 1,5 jaar was gingen we uit elkaar.

Een nieuwe man kwam op mijn pad. Ik vond hem het einde, sportief, knap, aardig, gezellig, grappig… Tot ik na een paar maanden merkte dat er iets niet pluis was. Hij gaf toe dat hij een seksverslaving had en in therapie zat. Ik voelde me fragiel bij hem, minderwaardig, altijd tekortschieten en nooit goed genoeg. Mijn zelfvertrouwen had een absoluut dieptepunt bereikt en door de stress mijn gewicht ook.

In 2013 leerde ik Barry kennen, de liefde van mijn leven. Een stukje ouder dan ik, maar boy wat passen we goed bij elkaar! De afgelopen 7 jaar zijn overigens wel een enorme uitdaging geweest, hoor, want ineens veranderde alles, ik was niet alleen moeder en partner, maar ook ineens stiefmoeder van een jongetje die me liever kwijt dan rijk was- hij wilde immers papa en mama weer bij elkaar hebben. De verschillen in opvoedstijl zorgden ook weleens voor verwarring, ruzie en conflict. Vaak zat hebben we gedacht, doen we hier wel goed aan. Is het dit allemaal wel waard? We hebben het elkaar soms echt niet makkelijk gemaakt, en toch hebben we doorgezet, hulp ingeschakeld en we zijn er samen voor gegaan. En guess what? Onze relatie is zo enorm gegroeid de afgelopen jaren! We zijn ontzettend blij met elkaar, vullen elkaar overwegend heel goed aan, zijn veel meer op 1 lijn gekomen wat betreft opvoeding en dagen elkaar uit om zaken vanuit verschillende perspectieven te bekijken. Hoewel we niet in een dikke mansion wonen, 3 auto’s voor de deur hebben en een vakantiehuis op de Malediven, leven wij wél een extraordinary life!

Met liefde help ik jou dat ook te bereiken! Are you in?

Call Now ButtonBel voor een afspraak