fbpx

Werkwijze Counseling

Intake

Tijdens de intake maken we kennis met elkaar. Deze eerste afspraak is een verkenning van je klacht of probleem en ook van je wensen en doelen. We gaan daar ook direct mee aan de slag. Aan het einde van de intake maken we de balans op. Hoe voel jij je bij mij en heb jij het idee dat ik de juiste persoon ben om jou op dit moment in je leven, met dit probleem, te begeleiden?  Wanneer de zogenaamde ‘klik’ er is, maken we een behandelplan, en bespreken we hoeveel sessies je bij benadering wilt en/of nodig hebt. Hieronder lees je meer over mijn werkwijze.

Oplossingsgericht

Al tijdens de intake onderzoeken we je doelen en eventueel tussendoelen. Deze doelen zijn het uitgangspunt van het behandeltraject. Je wilt immers naar die doelen toe werken. Om deze doelen te bereiken, is er een stappenplan nodig. Ik help je (haalbare) doelen te formuleren en een plan van aanpak samen te stellen dat past bij wie jij bent en wat jij nodig hebt.

Maatwerk

Het draait allemaal om jou als uniek mens.  Jij bent continu in beweging met betrekking tot je veranderingsproces. Daarom is mijn behandeling dat ook.  Iedere sessie evalueer ik waar je in je proces bent en pas daar de sessie op aan, zodat je steeds zo optimaal mogelijk de volgende stap kunt maken in jouw proces. Maatwerk dus.

Mindfulness

Tijdens de sessies maak ik gebruik van mindfulness oefeningen indien daar aanleiding of vraag naar is. Denk hierbij aan ademhalingsoefeningen voor stressvermindering, een full body scan, en andere zeer effectieve oefeningen voor ontspanning van het zenuwstelsel en het aanleren van een liefdevolle aandacht voor jezelf.

Deskundig

Ik vind deskundigheid erg belangrijk, niet alleen op het gebied van scholing, ook op het gebied van ervaring. Ik ben afgestudeerd Beroeps Coach Practitioner en Integratieve Counselor aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie. Nascholing, bijscholing en intercollegiaal overleg (intervisie) zijn belangrijke ingrediënten voor mij om te blijven ontwikkelen als professional én als mens. Zo ben ik nu een cursus NLP aan het volgen en wanneer ik die heb afgerond ga ik een verdiepingscursus Mindfulness volgen.

Oorzaak aanpakken

We praten niet eindeloos óver je probleem, je gaat tijdens het traject naar de kern van je probleem, naar je gevoel. Zo kun je ontdekken waar je nu echt tegenaan loopt en wat je nu werkelijk wilt bereiken. De antwoorden liggen allemaal al in jezelf verscholen. Ik help je ze vinden. Zo is het effect groot van wat je tijdens dit traject doet, en is het resultaat ook blijvend!

Binnenwereld

Naast mindfulness bied ik nog een extra verdieping in je veranderingsproces. Dit is de verandering van binnenuit. In ons onbewuste schuilt een kracht aan kennis en verandervermogen. Het werken vanuit je binnenwereld werkt als katalysator op je veranderingsproces waardoor je je sneller beter gaat voelen en meer inzicht en grip krijgt. Dit is ook de plek waar de transformatie plaatsvindt. Hier gebruik ik wetenschappelijk bewezen effectieve methoden voor.

Call Now ButtonBel voor een afspraak